Депутатът от управляващата коалиция Валери Симеонов се обяви против промените в

...
Депутатът от управляващата коалиция Валери Симеонов се обяви против промените в
Коментари Харесай

Валери Симеонов против `Турски поток`, не иска руски газ

Депутатът от управляващата коалиция Валери Симеонов се разгласи срещу измененията в Енергийната тактика до 2020 год., които са подкрепени от останалите партии в Обединени патриоти и техния съдружен сътрудник - ГЕРБ. 

Симеонов изрази терзания, че по газопровода, който тактиката планува да бъде построен като част от `Турски поток`, ще тече единствено съветски газ. " Ако по някакви други съображения, чисто политически, Русия спре подаването на газ, по този начин както ще стане с Украйна, какво става? Още 2 милиарда ще тегнат на българския поданик, както тези 3 милиарда сега за " Белене ", както парите, които са изхарчени без смисъл в Южен поток ", заяви той.

Симеонов също прикани да не се приказва политически, а да се гледа комерсиалната сметка за България. Според него задоволително пари са били изхарчени за енергийни планове, които най-после се оказват потребни за други страни, само че не и за България.

" Така беше с оня безразсъден план Бургас-Александруполис. Слава Богу, че не се осъществя. Така беше с " Южен поток ", не беше по-различно и с АЕЦ " Белене ". Още плащаме старите сметки на едни планове, които не са били потребни за България, тъй като не са били обвързани с доходи за България ", заяви той. 

Според Павел Шопов от " Атака " газопроводът няма по какъв начин да е губещ. Той обаче побърза да каже, че несъответствието в позициите на партиите във групировката не идва от междуличностни разлики, а единствено от " кардинални разлики по връзки на политики ". 

Критика към Симеонов изрази депутатът от Движение за права и свободи Аталай Рамадан, който се разгласи в поддръжка на измененията. " Като имат такива съдружни сътрудници, на ГЕРБ не им е належащо да имат съпротива. На чист български - халал да са им ", сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР